Operaţiunea de salvare a pasagerilor unei nave de croazieră în zona coastei de vest a Norvegiei - opt persoane sunt rănite uşor

Operaţiunea de salvare a pasagerilor unei nave de croazieră în zona coastei de vest a Norvegiei - opt persoane sunt rănite uşor

FOTO France 24

Autorităţile norvegiene derulează o amplă operaţiune de salvare a celor aproximativ 1.300 de pasageri ai navei de croazieră aflate în zona coastei de vest a Norvegiei, opt persoane fiind rănite uşor, anunţă BBC şi CNN.

Poliţia din regiunea More og Romsdal a transmis că nava are probleme la motor şi toţi cei aflaţi la bordul vasului sunt aduşi la mal.

 

 
Agenţia de salvare maritimă din Norvegia a anunţat că MV Viking Sky a solicitat ajutor din cauza valurilor mari şi a vântului puternic.
 
Cinci elicoptere şi mai multe nave participă la operaţiunea de evacuare.
 
Peste 100 de persoane fuseseră deja evacuate în jurul orei locale 20:00, în condiţiile în care fiecare elicopter poate transporta între 15 şi 20 de persoane.
 
Majoritatea celor aflaţi la bord sunt britanici şi americani, dar sunt şi cetăţeni din alte state. Opt persoane aduse la ţărm aveau răni minore, însă nu se ştie dacă labordul navei nu sunt şi alţi răniţi.
 
Salvatorii încearcă să facă să pornească motoarele navei, pentru a putea fi dusă într-un port, în siguranţă.
 
 
Viking Sky este deţinută de Viking Ocean Cruises, a fost construită în 2017 şi poate transporta 930 guests, potrivit site-ului companiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările