OMS: Va urma o perioadă şi mai grea pentru India, deşi numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut

OMS: Va urma o perioadă şi mai grea pentru India, deşi numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut

În total, India a raportat peste 266.000 de decese cauzate de Covid. Foto: EPA-EFE

Cazurile de Covid-19 din India au scăzut în ultima perioadă, dar experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că rata de pozitivitate rămâne în continuare  extrem de mare, acesta fiind un nou semn că ţara va trece printr-o şi mai gravă criză sanitară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara a raportat luni o nouă scădere a noilor cazuri de coronavirus, deşi numărul deceselor zilnice a rămas la 4.000. Experţii sanitari susţin însă, că numărul mai mic ar fi dat de lipsa testelor în zonele rurale, unde virusul se răspândeşte rapid, conform Digi24. 

Chiar şi cu scădere înregistrată în ultimele zile, autorităţile spun că nu există nicio certitudine că pandemia poate fi ţinută sub control, în condiţiile în care noua variantă mai contagioasă, B.1.617, determină îngrijorare şi în alte zone ale lumii. 

Există încă multe părţi ale ţării care nu au experimentat încă vârful pandemiei, acestea sunt încă în creştere", a spus reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Soumya Swaminathan, citat în presa din India.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările