OMS spune că pandemia de COVID-19 ar putea dura un an în plus la nivel global: „Trebuie să accelerăm”

OMS spune că pandemia de COVID-19 ar putea dura un an în plus la nivel global: „Trebuie să accelerăm”

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pandemia de Covid-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat din cauza faptului că ţările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Bruce Aylward, de la OMS, spune că din cauza ratelor mici de vaccinare din ţările sărace, criza Covid „ar putea să se întindă până târziu în 2022”.

Aylward a făcut şi un apel la ţările bogate să lase locul lor în „coada” de achiziţionare a vaccinurilor pentru ţările cu venituri foarte reduse, potrivit Digi24. 

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie să accelerăm. Această pandemie se va mai prelungi cu un an din această cauză”, a spus el.

Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate, până acum, în ţările cele mai dezvoltate. În Africa, mai puţin de 5% din populaţia a fost vaccinată împotriva coronavirusului,  fiind administrate în jur de 2,6% dintre dozele administrate la nivel global.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările