OMS: Riscul global asociat Omicron rămâne foarte ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS: Rata de incidenţă globală a crescut astfel într-un "ritm mai lent" Foto: Arhivă
OMS: Rata de incidenţă globală a crescut astfel într-un "ritm mai lent" Foto: Arhivă

Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în raportul său săptămânal. Numărul cazurilor de COVID-19 a stabilit un nou record săptămâna trecută,  informează AFP.

"În baza datelor actual disponibile, riscul global asociat Omicron rămâne foarte ridicat", avertizează raportul publicat de OMS, conform Agerpres.

"Peste 21 de milioane de cazuri noi au fost înregistrate (în ultimele şapte zile), ceea ce reprezintă cel mai mare număr de cazuri săptămânale recenzate de la începutul pandemiei", au declarat reprezentanţii OMS. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 5% pe parcursul săptămânii trecute, comparativ cu procentul de 20% înregistrat în săptămâna precedentă. Rata de incidenţă globală a crescut astfel într-un "ritm mai lent", a subliniat acelaşi raport. 

OMS a raportat, de asemenea, 50.000 de decese noi asociate COVID-19, un număr stabil în raport cu cel înregistrat săptămâna trecută. Varianta Omicron rămâne dominantă la nivel mondial. Prevalenţa variantei Delta este "în scădere continuă", în timp ce variantele Alfa, Beta şi Gamma au o circulaţie "foarte slabă". 

"Ţările care s-au confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de Omicron în noiembrie şi decembrie 2021 constată sau încep să constate o scădere a numărului de cazuri în prezent", precizează raportul OMS. 

Omicron reprezintă 89,1% din totalul probelor biologice colectate şi examinate în ultimele 30 de zile. 

Statisticile medicale, disponibile în baza de date globală GISAID, arată că varianta Delta a noului coronavirus, în trecut dominantă, nu mai reprezintă decât 10,7% din totalul cazurilor confirmate în perioada actuală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite