OMS: Persoanele nevaccinate „trebuie căutate şi convinse să se imunizeze”

OMS: Persoanele nevaccinate „trebuie căutate şi convinse să se imunizeze”

FOTO: Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis, prin vocea reprezentantului Mike Ryan, că este prioritar „să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”, având în vedere actuala situaţie pandemică, relatează EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expertul OMS susţine că această sarcină trebuie desfăşurată la nivel global, în special în rândul persoanelor vârstnice sau care suferă de anumite afecţiuni medicale. De altfel, Ryan a mai afirmat că toţi angajaţii din sistemul medical ar trebui să fie imunizaţi şi să se garanteze că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate. 

Mike Ryan a făcut aceste afirmaţii, într-o sesiune cu internauţii pe reţelele sociale, când a fost întrebat dacă statele ar trebui să adopte un set unitar de măsuri, în contextul în care fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei.

Expertul OMS a mai subliniat că, deşi există obiective comune precum cele citate anterior, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori precum ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările