OMS: Şansele să câştigi la loto sunt mai mari decât cele de a scăpa de o infecţie cu COVID-19

OMS: Şansele să câştigi la loto sunt mai mari decât cele de a scăpa de o infecţie cu COVID-19

FOTO Guliver Getty Images / Hendrik Schmidt

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici şi arată că doar măsurile de protecţie şi un eventual vaccin pot ajuta, în contextul în care, de la finalul anului trecut, au fost confirmate peste 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 în întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul executiv al Programului OMS pentur Urgenţe Sanitare, Mike Ryan, a explicat că există mai multe şanse să câştigi la loto decât să scapi de o infecţie cu COVID-19.
 
„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.
 
În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.
 
Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările