O adolescentă din Austria, fugită de acasă pentru a se alătura Statului Islamic, a sfârşit omorâtă în bătaie după ce a încercat să se întoarcă

O
adolescentă din Austria, fugită de acasă pentru a se alătura
Statului Islamic, a sfârşit omorâtă în bătaie după ce a
încercat să se întoarcă

Samra Kesinovic (FOTO) a fost folosită pentru a atrage alte tinere către Siria

Chemarea „războiului sfânt” i-a fost fatală unei adolescente austriece, care a devenit celebră în ţara ei anul trecut după ce, împreună cu o prietenă, a plecat în Siria pentru a se alătura grupării teroriste Statul Islamic. Tinerele în vârstă de 17, respectiv 16 ani nu au rezistat mai mult de 18 luni în Orientul Mijlociu, una dintre ele fiind ucisă, aparent, după ce a încercat să fugă din oraşul Rakka, relatează „Daily Mail”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Samra Kesinovic, în vârstă de 17 ani, şi Sabina Selimovic, în vârstă de 16 ani, au devenit celebre în Austria după ce au dispărut de la casele lor în Aprilie 2014, pentru a apărea o lună mai târziu pe reţele de socializare pozând cu arme Kalashnikov, în ceea ce se credea că sunt „postere” de recrutare ale grupării jihadiste.
 
Însă, această decizie s-a dovedit a fi fatală pentru ambele tinere, care erau de origine bosniacă şi practicau religia musulmană. Raporturile ONU arată că una dintre ele a murit în mod cert, iar o a doua are şanse mari să fi fost ucisă chiar de membri ai grupării teroriste.
 
Odată ajunse în capitala Statului Islamic, Rakka, cele două fete s-au căsătorit cu luptători ai reţelei teroriste, însă una dintre ele a fost ucisă la sfârşitul lui 2014, în urma unor bombardamente aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic. Nu se ştie exact care dintre cele două tinere a decedat în acest atac, însă cea care a rămas în viaţă ar fi încercat să fugă din capitala Statului Islamic în cursul acestui an.
 
Informaţia a fost oferită de o femeie de origine tunisiană, care pretinde că ar fi locuit în aceeaşi casă cu cele două tinere în Rakka, şi precizează că tânăra rămasă în viaţă a încercat să fugă din oraş – însă a fost prinsă şi omorâtă în bătaie drept pedeapsă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările