O ţară îşi închide piaţa imobiliară pentru străini

O ţară îşi închide piaţa imobiliară pentru străini

Vedere din Auckland, Noua Zeelandă FOTO Arhivă

După o creştere semnificativă a preţurilor pe piaţa imobiliară, parlamentarii neozeelandezi au votat o lege care le interzice străinilor, cu unele excepţii, să achiziţioneze sau să construiască locuinţe în ţara lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii neozeelandezi au răspuns favorabil unei promisiuni de campanie a premierului de centru-stânga Jacinda Ardem şi au votat o lege care le interzice străinilor să achiziţioneze locuinţe sau să investească pe piaţa imobiliară din ţara lor.

Scopul acestei legi este de a stopa creşterea preţurilor la locuinţe. Potrivit Europe1, preţurile pe piaţa imobiliară a Noii Zeelande au crescut cu 30% în ultimii cinci ani, de două ori mai mult în comparaţie cu veniturile, un fenomen care ar fi cauzat de investitorii străini, în mare parte chinezi.

În opinia ministrului neozeelandez al Dezvoltării Economice, piaţa imobiliară din ţara sa nu va mai depinde de-acum de cele internaţionale.

„Este o etapă foarte importantă, care arată determinarea Guvernului de a le permite cât mai multor neozeelandezi să îşi poată îndeplini visul de a avea o proprietate“, a declarat ministrul  David Parker.

Totuşi, legea are excepţii, nefiind aplicabilă cetăţenilor din Australia şi Singapore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările