FOTO O super-colonie de peste un milion de pinguini, de existenţa căreia nu ştia nimeni, a fost descoperită cu ajutorul imaginilor din satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe imagini de pe satelit împreună cu o dronă au descoperit aproximativ 1,5 milioane de pinguini Adelie (n.red.: una dintre cele două specii ale căror habitate necesită gheaţă) care trăiesc în Insulele Danger, scrie The New York Times.

Noua colonie de pinguini Adelie a fost descoperită lângă Antarctica, mărind în mod în mod substanţial populaţiile cunoscute ale pinguinilor de către oamenii de ştiinţă.

„Este întotdeauna o veste bună atunci când găseşti noi pinguini. Tendinţele nu au fost prea bune pentru foarte multe dintre speciile acestor animale”, a declarat P. Dee Boersma, director al Centrului pentru Apărătorii Ecosistemului de la Universitatea din Washington.

Pinguini Adelie AFP PHOTO / MICHAEL POLITO/LOUISIANA STATE UNIVERSITY

 AFP PHOTO / MICHAEL POLITO/LOUISIANA STATE UNIVERSITY

Recesămintele anterioare ale pinguinilor i-au pus pe oamenii de ştiinţă tot mai aproape de aceste animale care trăiesc pe „degetul mare” al Antarcticii, însă imaginile din satelit au scos la iveală colonii mai mari decât se aşteptau, a subliniat Heather Lynch, unul dintre cei cinci cercetători implicaţi în căutarea pinguinilor, citată de Nature.

După mai mulţi ani de pregătiri, în 2015 cercetătorii au călătorit până pe Insulele Danger pentru a face o numărătoare mai precisă a pinguinilor. Folosindu-se de o dronă care i-a ajutat să lucreze în climatul extrem de scăzut al regiunii, cercetătorii au reuşit să obţină o estimare precisă a numărului de perechi de pinguini Adelie din regiune: aproximativ 750.000 (sau 1.5 milioane luaţi individual).

VIDEO CGTN / Youtube 

Numărul mare de pinguini descoperiţi va duce la asigurarea că insula va intra într-un efort intens de conservare, a mai subliniat Lynch.

„Această zonă de încadrează între două zone marine protejate care sunt planificate chiar acum. Până la această descoperire, Insulele Danger nu au fost luate în considerare ca o priritate mare în ce priveşte protecţia”, a completat cercetătoarea.

Dr. Boersma, co-preşedintă a Grupului Specializat pentru Pinguini din Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a explicat că este crucială descoperirea pinguinilor aflaţi în unele dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă. Aceasta a mai declarat că în prezent cercetătorii trebuie să urmărească aproape în permanenţă coloniile pentru a vedea încotro se îndreaptă acestea. Astfel, speră aceasta, pe viitor se vor putea evita tragedii precum cea din 2014 când o furtună a ucis jumătate din populaţia cunoscută de pui de pinguini Magellan.

    

Pinguini Adelie AFP PHOTO / MICHAEL POLITO/LOUISIANA STATE UNIVERSITY

 AFP PHOTO / MICHAEL POLITO/LOUISIANA STATE UNIVERSITY

Lynch a atras atenţia că una dintre particularităţile coloniei de pe Insulele Danger este că aceştia au prioritizat să păstreze aceleaşi cuiburi pe care le-au avut în trecut, în detrimentul protecţiei împotriva prădătorilor. Dovadă în acest sens sunt şi o serie de fotografii realizate în 1957 de către un hidroavion care arată coloniile de pinguini Adelie în aproape aceleaşi locuri.

Descoperirea unui număr atât de mare de pinguini i-a făcut acum pe cercetători să investigheze dacă aceştia vor reuşi să găsească îndeajuns de multă hrană în ocean.

Pinguini Adelie FOTO AFP / THOMAS SAYRE-MCCORD/WHOI/MIT

FOTO AFP / THOMAS SAYRE-MCCORD/WHOI/MIT

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite