O publicaţie a Partidului Comunist Chinez pune la îndoială faptul că Greta Thunberg ar fi vegană. Reacţia tinerei activiste de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greta Thunberg FOTO Shutterstock
Greta Thunberg FOTO Shutterstock

Activista de mediu Greta Thunberg a acuzat o publicaţie chineză că a „înjosit-o” punând la îndoială faptul că ar fi vegană, relatează Business Insider.

China Daily, o publicaţie a Departamentului de propagandă al Partidului Comunist Chinez (PCC), a insinuat că activista de mediu în vârstă de 18 ani minte în legătură cu alimentaţia ei fără carne.

„Cu toate că pretinde că e vegană, judecând după rezultatele creşterii ei, emisiile sale de carbon nu sunt, de fapt, scăzute”, scrie jurnalistul Tang Ge în „China Daily”.

Thunberg a reacţionat pe Twitter. Ea spune că este o experienţă „destul de ciudată” să fie „înjosită” pentru greutatea sa de către o publicaţie chineză de stat.

„Dar cu siguranţă va merge la CV-ul meu”, conchide adolescenta suedeză.

Activista de mediu a intrat în colimatorul China Daily după o postare pe Twitter, pe 7 mai, în care a solicitat Beijingului să se implice mai mult în abordarea crizei climatice, notează Vice News.

Ea fost criticată anterior de presa afiliată regimului de la Beijing pentru faptul că şi-a manifestat sprijinul faţă de Joshua Wong, un reprezentant al mişcării pro-democraţie din Hong Kong.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite