O profeţie veche de 800 de ani prezice „un război” al SUA cu Iranul înainte ca pandemia să se termine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portavion american în Golful Persic
Portavion american în Golful Persic

O profeţie veche de 800 de ani prezice că „SUA vor intra în război cu Iranul înainte ca pandemia de coronavirus să se încheie”. Textul antic spune că Statele Unite vor fi atrase într-un conflict care implică Iranul şi Arabia Saudită, aducând „mari lupte şi întuneric în lume”.

Sursa se bazează pe metode precise de dezlegare a unui cod din cartea sfântă a evreilor, Tora, în care se spune că înainte cu o lună ca pandemia să dispară, un conflict global, care implică Statele Unite, va izbucni între duşmani vechi, Arabia Saudită şi Iran. De asemenea, profeţia susţine că luptele vor „aduce mari conflicte şi întuneric în lume”. 

Versiunea evenimentelor este dezvăluită în Yalkut Yishayau, o carte publicată în 1939 bazată pe o secţiune din Yalkut Shimoni, o compilaţie de comentarii evreieşti despre Biblie despre care se crede că a fost scrisă în secolul al XIII-lea. Potrivit textului, Rabinul Iitzchak a spus: „În anul în care va fi revelat Mesia, toţi conducătorii naţiunilor se vor provoca reciproc. Regele Persiei îl va provoca pe regele Arabiei şi regele Arabiei va merge la Edom pentru a primi sfaturi de la ei”.

Persia este Iranul modern şi vechiul regat Edom este uneori folosit pentru a se referi la SUA sau la cultura occidentală în general, notează dailystar.co.uk.

Profeţia spunea că Arabia Saudită va încerca din greu să atragă SUA în conflictul său cu Iranul. Un blog care descifrează textul, scris în ebraică, a spus că „arată că (războiul dintre Iran şi Arabia Saudită) va avea loc înainte ca ciuma „coronavirusului să se încheie”, notează publicaţia.

Statele Unite au lovit în noaptea de joi spre vineri infrastructuri utilizate de miliţiile pro-iraniene în Siria, prima operaţiune militară a administraţiei Biden decisă ca răspuns la atacurile recente împotriva intereselor occidentale din Irak, transmite AFP.

Descriind această operaţiune militară drept una „defensivă”, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, a declarat că loviturile au distrus „mai multe infrastructuri situate la un post de frontieră utilizat de miliţiile susţinute de Iran, în special Kataeb Hezbollah”.

„Loviturile au fost autorizate ca răspuns la atacurile recente asupra personalului american şi a Coaliţiei din Irak şi la ameninţările în curs împotriva acestui personal”, a precizat Kirby.

Trei atacuri au fost atribuite grupărilor armate pro-iraniene într-o singură săptămână, în contextul în care Washingtonul cere regimului de la Teheran să facă concesii pentru a reveni la acordul din care SUA s-au retras în 2018 la iniţiativa fostului preşedinte Donald Trump. 

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a apreciat sâmbătă că Iranul ar putea fi responsabil de explozia care a afectat o navă israeliană în Golful Oman, notează AFP.

MV HELIOS RAY, o navă israeliană care transporta vehicule, plecase de la Dammam, un oraş portuar din estul Arabiei Saudite, spre Singapore, în momentul exploziei care a avut loc joi, în nord-vestul Omanului, potrivit Dryad Global, o firmă specializată în securitatea maritimă.

„Poziţia navei, relativ aproape de Iran în acel moment, poate sugera că sunt iranienii, dar trebuie verificat în continuare”, a declarat Benny Gantz, într-un interviu pentru canalul public israelian Kan. „Este o primă estimare care ia în considerare proximitatea (cu teritoriul iranian) şi contextul, aşa cred eu”, a adăugat el.

În ciuda dezminţirilor sale, Iranul este acuzat de Israel, inamicul său declarat, că doreşte să se doteze cu arma atomică.

Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eşecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran în conflictul din Yemen, şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, aflată în fruntea unei coaliţii militare care sprijină guvernul yemenit.

Forţele de apărare aeriană saudite au contracarat „atacul cu rachete balistice efectuat de houthi” împotriva capitalei saudite Riad, a indicat coaliţia militară, citată de televiziunea Al Ekhbariya, fără a preciza numărul de rachete interceptate.

Corespondenţi ai agenţiei France Presse şi locuitori ai Riadului au auzit mai multe explozii puternice.

Potrivit coaliţiei, au fost interceptate, de asemenea, patru drone lansate de rebelii houthi împotriva sudului Arabiei Saudite.

Aceste atacuri nu au fost revendicate deocamdată. 

Ele au avut loc în timp Arabia Saudită găzduieşte campionatul de Formula E la periferia capitalei Riad, la care a asistat prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, potrivit presei de stat.

În Yemen, rebelii houthi duc o ofensivă crâncenă în încercarea de a prelua controlul asupra provinciei petroliere Marib, ultima bastion loialist din nordul ţării.

Rebelii controlează o mare parte din nord, inclusiv capitala Sanaa.

Miliţiile houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit, în ciuda abordării noii administraţii americane a preşedintelui Joe Biden care a decis să-i scoată pe aceşti rebeli din lista neagră a „organizaţiilor teroriste”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite