O organizaţie saudită a postat pe Twitter o fotografie cu un avion care pare că urmează să lovească CN Tower din Toronto

O organizaţie saudită a postat pe Twitter o fotografie cu un avion care pare că urmează să lovească CN Tower din Toronto

Turnul din Toronto. Foto: The Guardian.

Infographic KSA, o organizaţie saudită pro-guvernamentală, şi-a cerut scuze după ce a postat pe Twitter o fotografie editată în care un avion zboară spre CN Tower din Toronto, imagine ce a fost interpretată ca o referire la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginea a fost postată luni, la câteva ore după ce guvernul saudit a anunţat că a expulzat ambasadorul Canadei şi a suspendat orice fel de relaţii comerciale cu Ottawa, ca răspuns la cererile Canadei de a fi eliberaţi mai mulţi activişti pentru drepturile omului.

Foto: The Guardian

Contul, care avea peste 350.000 de urmăritori şi a fost ulterior şters, era gestionat de voluntari şi tineri saudiţi interesaţi de tehnologie şi reţele sociale, conform unui site afiliat organizaţiei.

Imaginea, în care poate fi văzut un avion al companiei aeriene Air Canada cum se îndreaptă spre CN Tower din Toronto, a atras numeroase critici la scurt timp după ce a fost postată. Mai multe persoane au asociat-o cu atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, unde au murit 2.996 de persoane după ce 19 terorişti au zburat avioane în turnurile gemene World Trade Center şi în Pentagon. Dintre terorişti, 15 erau cetăţeni saudiţi.

Pe imagine era scris „Atunci cândîţi bagi nasuli unde nu te priveşte” iar la descriere era precizat că „cel care intervine acolo unde nu îl priveşte, va găsi ceva ce nu îl va mulţumi”.

Postul a fost distribuit de sute de ori înainte ca Infographic KSA să îl şteargă şi să îşi ceară scuze: „Aeronava avea rolul de a simboliza întoarcerea ambasadorului. Ne dăm seama că nu a fost clar şi orice alt înţeles nu a fost intenţionat”, a precizat organizaţia.

La scurt timp, Ministerul pentru Media din Arabia Saudită a anunţat că a închis contul după o investigaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările