O nouă teorie conspiraţionistă. Banda metalică a măştii de protecţie este o antenă 5G. Ce spun specialiştii

O nouă teorie conspiraţionistă. Banda metalică a măştii de protecţie este o antenă 5G. Ce spun specialiştii

FOTO Arhivă

Un bărbat a făcut furori pe reţelele de socializare susţinând într-un filmuleţ că banda metalică din măştile medicale ar fi o antenă 5G. Reuters demontează acest mit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Negaţioniştii noului coronavirus vin cu o nouă teorie a conspiraţiei, şi anume că banda metalică din măştile medicale este o antenă 5G.

„Ni se spune tuturor să le purtăm... Aşadar, am scos asta aici, care este o antenă 5G şi care se află în interiorul măştii”, spune un bărbat într-un filmuleţ distribuit recent pe reţelele de socializare.

„Ei îţi spun să o pui în aşa fel încât să poţi respira, după care se conectează direct la creierul tău ca să te distrugă. La fel cum omorau oameni în Primul Război Mondial, în cel de-al Doilea Război Mondial, prin antene, prin 5G. Nu, acest 5G este unul nou”, continuă el, recomandându-le apoi oamenilor cum să-şi confecţioneze singuri o mască de protecţie.

Această informaţie este falsă, subliniază Reuters, care a consultat specialişti în domeniu.

Banda metalică are rolul de a ajuta la modelarea măştii medicale în jurul nasului, precizează purtătorul de cuvânt al companiei 3M, care oferă o gamă largă de produse de acest tip.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: