O nouă localitate din Platoul Golan urmează să poarte numele lui Trump, anunţă Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul urmează să dea numele lui Donald Trump unei noi localităţi în Platoul Golan, pentru a-i mulţumi preşedintelui american căa recunoscut luna trecută suveranitatea Israelului în această zonă strategică, a anunţat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

Platoul Golan a fost ocupat, în parte, în timpul Războiului de Şase Zile, în 1967, de către armata israeliană, care a dislocat forţele siriene. El a fost anexat de Israel în 1981, însă ONU nu recunoasşte această anexare.

”Toţi israelienii au fost profund emoţionaţi atunci când preşedintele Trump şi-a luat decizia sa istorică”, a declarat Netanyahu, într-o vizită în Platoul Golan.

El a anunţat că, după sărbătoarea Paştelui evreu, va prezenta Guvernului ”o rezoluţie pentru ca o nouă localitate din Platoul Golan să ia numele preşedintelui Donald J. Trump”.

Autorităţile israeliene au decis, de altfel, să numească "Donald J. Trump" viitoarea gară care va deservi, la Ierusalim, Zidul Plângerii, lângă Esplanada Moscheilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite