O navă de croazieră norvegiană a eşuat în Insulele Bermude

O navă de croazieră norvegiană a eşuat în Insulele Bermude

Nava de croazieră Norwegian Dawn a eşuat în Insulele Bermude FOTO cruiseek.com

Mii de pasageri de pe o navă de croazieră din Norvegia au fost blocaţi la bord, marţi noapte, din cauză că aceasta a eşuat când încerca să părăsească Bermuda, au anunţat oficialii. Potrivit rapoartelor, pasagerii sunt în siguranţă, neexistând răniţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce autorităţile încercau să rezolve situaţia navei norvegiene eşuate în Bermuda, bărci, scafandri şi remorchere înconjurau nava „Norwegian Dawn“, scriau pe Twitter pasagerii navei. Nu există rapoarte potrivit cărora ar exista răniţi după eşuarea navei de croazieră, informează AP.
 
Un oficial a declarat pentru AP că nava a lovit un recif aflat lângă canalul nordic din Insulele Bermude. Potrivit oficialului, care şi-a dorit anonimatul pentru că nu era autorizat să dea informaţii, la bordul navei norvegiene se află 2.675 de pasageri şi 1.062 membri ai echipajului. El a adăugat că nava se află într-o poziţie stabilă.
 
Un pasager al navei a vorbit la telefon cu reporterii AP şi a spus că nava nu se va mişca până dimineaţă, după cum i-a anunţat căpitanul. „Luam cina şi am simţit. A fost o cutremurare de 30 de secunde, un minut poate, şi apoi ne-am oprit brusc“, a declarat Rachel Hansen, din New Hampshire, SUA. Potrivit femeii, pasagerii şi-au adunat bunurile esenţiale şi s-au suit pe punţile superioare pentru a vedea ce se întâmplă.
 
„Unii membri ai echipajului fugeau cuprinşi de panică, şi am simţit şi noi cum ne cuprinde frica“, a spus pasagera, adăugând însă că marea majoritate a echipajului şi-a păstrat calmul şi a reacţionat rapid.
 
Nava ar fi pierdut curent pentru o scurtă perioadă de timp şi astfel propulsia a fost afectată, au anunţat oficialii norvegieni într-un scurt comunicat. Toată lumea de la bord este în siguranţă, au adăugat ei.
 
Paza de Coastă americană a refuzat să comenteze incidentul şi a ghidat întrebările către autorităţile din Bermuda. „Norwegian Dawn“ oferă un pachet de vacanţă de şapte zile, dus-întors, în Bermuda unde petrece trei zile în port, conchide AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările