O femeie din Mali a născut nouă bebeluşi într-o clinică din Maroc. Medicii aşteptau doar şapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie din Mali a născut nouă bebeluşi care au supravieţuit FOTO EPA-EFE
O femeie din Mali a născut nouă bebeluşi care au supravieţuit FOTO EPA-EFE

O femeie în vârstă de 25 de ani din Mali a dat naştere la nouă bebeluşi într-un spital din Maroc, relatează Associated Press.

Halima Cisse era internată din martie la o clinică din Maroc unde a fost transportată cu avionul de autorităţile din Mali pentru îngrijiri de specialitate.

Medicii văzuzeră la ecografii doar şapte copii. Bebeluşii, cinci fete şi patru băieţi, s-au născut prin cezariană.

Ministrul sănătăţii din Mali a transmis că atât mama, cât şi nou-născuţii se simt bine.

Reporterii AP au filmat bebeluşii dând din mâini şi picioare în incubatoarele clinicii private Ain Borja din Casablanca.

Directorul clinicii din Casablanca, Youssef Alaoui, a declarat pentru televiziunea de stat marocană că au fost contactaţi de medicii malieni în legătură cu acest caz acum o lună şi jumătate. Nu se aşteptau să fie nouă copii.

Doamna Cisse a născut prematur la 30 de săptămâni şi este acum în stare stabilă după sângerări abundente pentru care i s-a făcut transfuzii de sânge, a spus el.

Operaţia a avut loc după ce Cisse a avut „dureri de naştere”, a precizat directorul clinicii. Bebeluşii cântăresc între 500 de grame şi un kilogram.

Cartea Recordurilor Mondiale Guinness a transmis miercuri într-un e-mail către AP că recordul actual al naşterilor multiple în care bebeluşii au supravieţuit este de opt copii şi că verifică naşterea din Maroc.

Actuala deţinătoare a recordului Guinness este americanca Nadya Suleman, care a născut opt ​​copii prematuri, dar altfel sănătoşi, în 2009.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite