O femeie din Africa de Sud a născut 10 copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Thedistin.com
Foto Thedistin.com

O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decât preconizau iniţial medicii, într-un spital din Pretoria, au informat marţi mass-media locale citate de EFE.

Gosiame Tharma Sithole are 37 de ani şi se afla în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, a declarat soţul său, Teboho Tsotetsi, publicaţiei locale IOL. „Sunt şapte băieţi şi trei fetiţe, era însărcinată în şapte luni şi zece zile. Sunt bucuros şi emoţionat", a declarat tatăl copiilor, care mai are cu soţia sa încă doi gemeni.

Din cauza durerilor la picioare pe care le-a avut femeie începând cu săptămâna a opta, dar şi din cauza acidităţii la stomac, doi bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN.

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a asigurat că este o situaţie mai puţin obişnuită şi asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este cazul şi pentru ea.

„Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare", a spus doctoriţa, care a precizat că "riscul este faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici".

„Copii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru", a precizat Mawela.

Cei 10 bebeluşi vor petrece următoarele luni la incubator, iar astfel femeia sud-africană o depăşeşte pe cea din mali care a născut 9 copii şi a fost evacuată din precauţie din ţara sa.

Aceste naşteri multiple vor doborî recordul celor mai mulţi bebeluşi care au supravieţuit unei naşteri şi care era deţinut, din 2009, de americanca Nadya Suleman, care a adus pe lume opt copilaşi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite