O fată a fost tunsă la şcoală fără a avea aprobarea părinţilor. Familia cere despăgubiri uriaşe

O fată a fost tunsă la şcoală fără a avea aprobarea părinţilor. Familia cere despăgubiri uriaşe

FOTO Shutterstock

O fată de şapte ani din Statele Unite a fost tunsă la şcoală de o profesoară fără a avea aprobarea părinţilor. Tatăl fetei a dat şcoala în judecată şi a cerut despăgubiri de 1 milion de dolari.

Jimmy Hoffmeyer a spus că drepturile constituţionale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate şi şi-a retras fiica de la şcoala respectivă, potrivit Digi24. 

O anchetă a inspectoratului şcolar a concluzionat în iulie că profesoara a încălcat politica şcolii, dar nu a acţionat din cauza unor prejudecăţi rasiale. Profesoara a rămas în continuare pe post.

Jimmy Hoffmeyer a spus că în aprilie, anul trecut, fiica lui, Jurnee, s-a întors acasă de la şcoală cu părul pe o parte a capului tăiat. Un coleg de clasă îi tăiase cu foarfeca, în autobuzul şcolar.

Părinţii au dus-o pe micuţă la coafor pentru a îndrepta lucrurile şi  i-au făcut o tunsoare asimetrică. După două zile fata s-a întors din nou cu părul tăiat, dar de data aceasta a fost tunsă de profesoară pentru a-l îndrepta.

Pe lângă încălcarea drepturilor constituţionale ale copilului, între motivele procesului sunt enumerate discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenţionată de suferinţă emoţională şi agresiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările