O companie din SUA îşi schimbă numele ca să nu fie confundată cu Statul Islamic

O companie din SUA îşi schimbă numele ca să nu fie confundată cu Statul Islamic

Compania ISIS nu vrea să fie asociată cu atrocităţile membrilor Statului Islamic (ISIS) FOTO venturebeat.com

O companie americană ce furnizează servicii de plată prin telefonie mobilă a luat decizia de a-şi schimba numele pentru a evita confuzii cu gruparea islamistă radical. Numele anterior ara un acronim care insemna Statul Islamic din Irak şi Levant. O altă companie susţine că nu îşi va schimba numele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania ISIS, ce furnizează servicii de plată prin telefonie mobilă, şi-a schimbat numele pentru a se distinge de acronimul organizaţiei teroriste Statului Islamic, cunoscută ca Statul Islamic în Irak şi Siria - de obicei prescurtat ca ISIS (Islamic State from Irak and Siria). „Cu toate că este o coincidenţă, nu vrem să avem acelaşi nume cu acest grup", a spus Michael Abbott, directorul executiv al companiei.

Şi formaţia muzicală „post-metal” ISIS, din Boston, a primit mesaje neplăcute pe pagina sa de Facebook de la fani care confundă trupa cu organizaţia islamistă. Muzicienii au spus că fanii s-au arătat reticenţi în a purta de tricouri inscripţionate ISIS.

O companie farmaceutică îşi va menţine numele ISIS

Conform BBC News, în lume există şi alte firme sau organizaţii care poartă denumirea ISIS. Există o companie farmaceutica, care a insistat că nu îşi va schimba numele, ISIS PHARM.

O fundaţie internaţională pentru dezvoltare ISIS Group , dar şi revista studenţească a Universităţii Oxford (ISIS Magazine) conţin acronimul Statului Islamic.

Tot cei de la BBC susţin că anul trecut s-au născut nu mai 46 de copii în Marea Britanie şi care au fost numiţi ISIS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: