O companie israeliană a conceput un sistem robotic de mitraliere ce poate fi instalat pe drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul robotic pentru drone SMASH Dragon FOTO Smart Shooter
Sistemul robotic pentru drone SMASH Dragon FOTO Smart Shooter

O companie israeliană a dezvoltat un sistem robotic ce poate fi instalat pe drone şi care poate trage asupra unor ţinte statice şi mobile, relatează Insider.

Sistemul de ultimă generaţie denumit „SMASH Dragon” este dotat cu mitraliere de infanterie şi a fost dezvoltat de compania israeliană Smart Shooter.

Capabil să lovească ţinte statice sau mobile în timpul zborului acesta poate fi declanşat de la distanţă.

Arma este „extrem de uşoară” şi se bazează pe un concept „unic de stabilizare” ce îi permite să ţintească cu precizie indiferent de viteza  de deplasare, a transmis compania într-o declaraţie pentru Insider.

Sistemul mai este dotat cu capabilităţi sofisticate de vedere computerizată şi poate funcţiona pe timp de zi şi de noapte.

SMASH Dragon a finalizat cu succes testele şi se află în stadii avansate de dezvoltare, nefiind încă operaţional.

Are la bază tehnologia  Smash 2000 care foloseşte algoritmi de ţintire precisă care au fost utilizaţi la doborârea dronelor şi baloanelor incendiare lansate de Hamas din Fâşia Gaza.

„Tehnologia SMASH a Smart Shooter  oferă eliminarea cu precizie a unor ţinte terestre, aeriene şi maritime”, a transmis directorul executiv al companiei, precizând că tehnologia de luptă are aceeaşi precizie şi de pe o dronă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite