O bombă a stat trei săptămâni sub un birou într-o clădire federală din Detroit

O pungă de hârtie a stat sub un birou timp de trei săptămâni, anul trecut, unde a fost depozitată de un agent de securitate care a găsit-o în afara unei clădiri federale din Detroit, fără ca acesta sau altcineva din imobil să ştie că în ea se afla o bombă, se arată într-un raport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportul, întocmit de către Biroul inspectorului general al Departamentului american pentru Securitate Internă, dat publicităţii miercuri, mai arată că angajatorul paznicului, o firmă subcontractoare, dar şi Agenţia federală care supervizează securitatea clădirii federale "Patrick V. McNamara" au o parte de vină pentru că bomba nu a fost detectată.

"Deşi IED (dispozitiv exploziv imporivizat) nu a explodat, acesta a reprezentat un risc pentru siguranţa şi securitatea clădirii şi ocupanţilor", se subliniază raport.

După ce a fost descoperită, bomba a fost detonată în siguranţă de către Poliţia din Detroit. Un bărbat din Michigan a fost acuzat, ulterior, pentru plasarea dispozitivului exploziv improvizat în exteriorul clădirii.

Punga de hârtie, în care se afla un seif de mici dimensiuni fabricat de grupul american Sentry, a fost descoperită pe 26 februarie 2011, în afara clădirii de 27 de etaje în care se află inclusiv birouri FBI (poliţia federală), şi a rămas sub birou până când a fost identificată ca o ameninţare, trei săptămâni mai târziu. După incident, firma respectivă, DECO, l-a concediat pe paznic, despre care raportul apreciază că a dat dovadă de o "judecată slabă".Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările