O belgiancă va fi prima femeie care îşi va îndeplini mandatul de ambasadoare direct din Arabia Saudită

O belgiancă va fi prima femeie care îşi va îndeplini mandatul de ambasadoare direct din Arabia Saudită

Dominique Mineur (dreapta) este pe cale să devină prima femeie care îşi exercită mandatul de ambasadoare de la Riad  FOTO Twitter @DHA_Dubai

Belgianca Dominique Mineur va fi prima femeie care îşi va îndeplini mandatul de ambasadoare în Arabia Saudită de la Riad, capitala acestui regat musulman ultraconservator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul belgian de Externe Didier Reynders inaugurează o nouă eră prin decizia de a o trimite pe Dominique Mineur să-şi exercite mandatul de ambasadoare în Arabia Saudită direct de la Riad, scrie cotidianul belgian L'Echo.

Postul VRT a confirmat această informaţie.

Dominique Mineur, fostă ambasadoare în Emiratele Arabe Unite, îşi va prelua mandatul de cinci ani pentru Arabia Saudită în vara anului viitor.

Nominalizarea ei vine într-un context de deschidere a Arabiei Saudite, care va acorda vize pentru turism de la anul, o premieră în istoria sa.

Prinţul moştenitor al tronului saudit Mohammad bin Salman a dat asigurări pe 24 octombrie, cu prilejul unui forum economic la Riad, că ţara sa se va adapta la un islam „moderat, deschis spre lume“.

Georgia a numit în 2010 o femeie ambasadoare în Arabia Saudită, dar aceasta şi-a desfăşurat activitatea din Kuwait.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: