O bandă de hoţi a furat un pod de 500 de tone din India şi l-a vândut la fier vechi: „Au muncit două zile să-l demonteze”

O bandă de hoţi a furat un pod de 500 de tone din India şi l-a vândut la fier vechi: „Au muncit două zile să-l demonteze”

FOTO: Captură Video

Poliţia din India caută membrii unei bande care a furat un pod metalic lung de 20 de metri şi probabil l-a vândut la fier vechi, scrie Reuters, citând oficiali locali. Hoţii, care s-au dat drept oficiali de la departamentul de irigaţii din statul Bihar (estul Indiei), au folosit aparate de sudură şi utilaje de săpat pentru a demonta un pod abandonat din satul Amiyawar, la circa, 150 de kilometri sud de Patna, capitala statului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un ofiţer de poliţie din Amiyawar a declarat că localnicii au crezut că oficiali guvernamentali au decis dezmembrarea vechiului pod, construit peste un canal în urmă cu trei decenii, pentru că nu mai era folosit. Sătenii făcuseră chiar şi o cerere la departamentul de irigaţii pentru demontarea podului, a spus un localnic, potrivit Digi24

„Oamenii au venit cu utilaje grele, aparate de sudură şi au muncit două zile întregi pentru demontarea podului”, a declarat Gandhi Chaudhary, 29 de ani, locuitor din Amiyawar.

După demontare, metalul strâns a fost încărcat în maşini şi dus de acolo.  

Localnicii, care făcuseră chiar şi o cerere la departamentul de irigaţii pentru demontarea podului, le-au cerut muncitorilor să se legitimeze. Aceştia au spus că au fost angajaţi de departamentul de irigaţii să demonteze podul.

„Am identificat câţiva membri ai grupării, iar alţii sunt căutaţi în continuare. Au distrus proprietatea publică şi au furat un pod”, a spus Subash Kumar, poliţist care se ocupă de anchetă.

Vânzarea de fier vechi este o afacere profitabilă în India, unde cazurile de furt de metal de pe proprietăţile publice pentru a-l vinde la centre de colectare neautorizate sunt la ordinea zilei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările