Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 începe să crească la nivel global, anunţă directorul OMS

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 începe să crească la nivel global, anunţă directorul OMS

OMS / FOTO Arhivă

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus  la nivel global înregistrează o nouă creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, avertizează directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest, notează Agerpres.
 
„Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.
 
Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.
 
Cu toate acestea, a spus că este încurajator că, în sfârşit, personalul medical din ţările sărace este vaccinat, inclusiv în ţări din Vestul Africii precum Ghana şi Coasta de Fildeş.
 
Până la finalul lui mai, 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt preconizate să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de ţări sărace.
 
„Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a  mai spus.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările