Noul guvern, contestat de tunisieni

Noul guvern de uniune naţională din Tunisia din care făceau parte şi un blogger şi un cineast s-a fisurat, ieri, la doar o zi după formare. Uniunea generală a muncitorilor tunisieni (UGMT), cel mai important sindicat din ţara nord-africană, care a avut o contribuţie majoră la înlăturarea vechiului regim, a anunţat că-i retrage pe cei trei reprezentanţi ai săi din Executiv. Motivul nemulţumirii este menţinerea în noul Executiv

Ştiri pe aceeaşi temă

Reconfirmarea în funcţie a „mai vechilor" într-un guvern ce trebuia să aducă schimbare în Tunisia a scos, ieri, mulţimea furioasă în stradă. „Refuzăm acest guvern criminal care doreşte să fure revoluţia. Dorim un popor care într-adevăr să reprezinte poporul", au strigat manifestanţii.

Mandat de arestare pentru Ben Ali?

Poliţia a fost nevoită să utilizeze gaze lacrimogene ca să disperseze mulţimea furioasă. Un grup de tunisieni avertizează pe Facebook asupra riscului ca „revoluţia să fie deturnată". La căderea noului guvern a contribuit şi opoziţia partidului  islamist din Tunisia, Ennhada. „Noul guvern nu reprezintă poporul", au declarat islamiştii. Şeful noului guvern, premier şi în vremea dictatorului, le-a luat apărarea colegilor săi de la Interne, Externe şi Finanţe.

Aceşti oameni care au făcut parte din administraţia Ben Ali „au mâinile curate şi sunt competenţi", a explicat premierul Mohammed Ghannouchi. În acest timp, în Elveţia se înmulţesc vocile care cer emiterea unei urmăriri internaţionale pe numele fostului dictator Ben Ali, care ar ajuta la blocarea conturilor.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: