Noua Zeelandă şi-a vaccinat 2,5% din populaţie într-o singură zi

Noua Zeelandă şi-a vaccinat 2,5% din populaţie într-o singură zi

Noua Zeelanda pandemie coronavirus FOTO Shutterstock

Noua Zeelandă şi-a vaccinat 2,5% din populaţie, sâmbătă, în cadrul unui efort larg al Guvernului de la Wellington de a accelera campania sa de vaccinare, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ajutorul unei strategii bine gândite şi cu încurajările venite de la prim-ministra Jacinda Ardern, campania de vaccinare din Noua Zeelandă a reuşit performanţa de a vaccina 2,5% din populaţia ţării într-o singură zi – 124.669 de doze au fost administrate în ţara de aproape cinci milioane de locuitori, potrivit Reuters.

„Ne-am stabilit o ţintă şi am atins-o, Aotearoa, să mergem mai departe!”, a spus Ardern la un centru de vaccinare, referindu-se la Noua Zeelandă cu numele folosit de Maori.

Noua Zeelandă a fost un exemplu de gestionare bună a pandemiei de coronavirus – ţara a controlat transmiterea virusului fără probleme până ce o epidemie provocată de varianta Delta a dus la o creştere serioasă a numărului de cazuri.

Guvernul neo-zeelandez intenţionează să adopte o abordare de tipul „a trăi cu Covid”, dar trebuie să grăbească ritmul vaccinării pentru a putea face acest lucru, mai arată sursa citată.

41 de noi cazuri au fost raportate sâmbătă, 40 la Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Metropola se află în lockdown de la jumătatea lui august, în încercarea de a opri transmiterea variantei Delta.

62% dintre neo-zeelandezi sunt vaccinaţi cu schema completă, iar 83% sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările