Noi probleme pentru „Prinţesa Luandei“. Bancherul fiicei fostului preşedinte al Angolei a fost găsit mort la Lisabona

Noi probleme pentru „Prinţesa Luandei“. Bancherul fiicei fostului
preşedinte al Angolei a fost găsit mort la Lisabona

FOTO jornaldenegocios.pt

Omul responsabil de administrarea conturilor lui Isabel dos Santos, fiica miliardară a lui Jose Eduardo dos Santos, care a condus Angola timp de 38 de ani, a fost găsit mort în locuinţa sa de la Lisabona, capitala Portugaliei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nuno Ribeiro da Cunha a fost găsit decedat în locuinţa sa de la Lisabona exact în ziua în care fusese pus sub acuzare pentru fapte de corupţie în Angola.

„Cadavrul a fost găsit ieri (miercuri, n. red.) seară şi toate indiciile duc spre o sinucidere“, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei Portugheze.

„Mergem pe pista unei sinucideri prin spânzurare în garajul său“, arată Poliţia Portugheză într-un comunicat.

În vârstă de 45 de ani, bancherul Nuno Ribeiro da Cunha a intrat în atenţia publicului duminică, după ce apărut în documentele „Luanda Leaks“ publicate de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ). Este acuzat că a ajutat-o pe Isabel do Santos să „sifoneze fondurile“ Angolei prin intermediul băncii Eurobic.

Potrivit presei portigheze, bancherul era angajat al Eurobic şi administratorul conturilor fiicei fostului preşedinte al Angolei. La rândul ei, Isabel dos Santos este unul dintre acţionarii Eurobic. Acum este constrânsă să-şi vândă acţiunile şi să întrerupă orice legătură cu banca portugheză.

Isabel dos Santos FOTO EPA

La doi ani şi patru luni de la pierderea puterii de către tatăl ei, „Prinţesa Luandei“, aşa cum este supranumită Isabel dos Santos, trebuie să răspundă pentru numeroase acuzaţii în Angola, şi anume pentru fraudă, deturnări de fonduri, spălare de bani, trafic de influenţă, abuz de bunuri sociale şi fals în înscrisuri în perioada mandatului său la conducerea grupului public petrolier Sonangol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: