Niger: peste 70 de soldaţi morţi, în urma celui mai grav atac din ultimii ani

Niger: peste 70
de soldaţi morţi, în urma celui mai grav atac din ultimii ani

Teoristi au ucis cel putin 71 de soldati in Niger FOTO Arhiva

Mai mulţi militanţi au ucis cel puţin 71 de soldaţi într-un atac desfăşurat la o bază militară din vestul Republicii Niger, cel mai grav din ultimii ani, notează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

12 soldaţi au fost, de asemenea, răniţi, în Inates, a transmis armata. Momentan niciun grup nu a revendicat atactul, dar militanţi cu legături cu al-Qaeda şi gruparea Stat Islamic (SI) au pus la cale atacuri în regiunea Sahel, anul acesta, în ciuda prezenţei a mii de trupe regionale şi străine.
 
Analiştii în securitate spun să insurgenţa din Niger ajunge la cote alarmante.

Ministrul Apărării Issoufou Katambe a declarat pentru BBC că „un număr mare de terorişti” au fost „neutralizaţi” în timpul atacului, care a avut loc marţi după-amiază.

Katambe a spus că s-a dus „o bătălie grea” cu „câteva sute” de militanţi în Inates, nu departe de graniţa cu Mali.

 La începutul acestei luni, Guvernul Republicii Niger a solicitat o prelungire de trei luni a stării de urgenţă, care a fost declarată acum doi ani. Armata Nigerului se străduieşte să limiteze extinderea grupurilor armate. În ultimele săptămâni, au existat atacuri din ce în ce mai îndrăzneţe din partea militanţilor.

La graniţele de nord ale ţării, cu Mali şi Libia, operează militanţi care au legături cu al-Qaeda şi ISIs, în timp ce gruparea Boko Haram este activă la graniţa de sud-est cu Nigeria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: