Nicolas Maduro se consideră „Stalin al Caraibelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a lăudat că seamănă cu fostul lider sovietic Iosif Visarionici Stalin, considerat drept unul dintre cei mai sângeroşi dictatori din istorie.

„Uneori mă uit în oglindă şi văd că arăt ca Stalin“, a declarat Nicolas Maduro pentru postul Venezolana de Televisión, preluat de „Venezuela al Dia“.

Potrivit şefului statului venezuelean, asemănarea dintre el şi fostul dictator sovietic i-a fost semnalată de mai mulţi oameni.

„Multă lume îmi spune că sunt Stalin al Caraibelor“, a ţinut să sublinieze succesorul socialistului Hugo Chavez, care a condus Venezuela din 2 februarie 1999 şi până la moartea sa, la 5 martie 2013.

El a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii „Duminica cu Maduro“.

Nu este pentru prima oară când Nicolas Maduro se compară cu Stalin.

La un târg de carte desfăşurat acum doi ani la Caracas, preşedintele venezuelean şi-a comparat mustaţa cu cea a lui Stalin.

„Priviţi, Stalin arată exact ca mine, are aceeaşi mustaţă. Tovarăşul Stalin, care l-a învins pe Hitler“, a spus el atunci.

Fost şofer de autobuz, Maduro susţine că este vizitat adesea de spiritul lui Chavez, care vine şi vorbeşte cu el sub forma unei păsări.

Mandatul lui Maduro este plin de dificultăţi economice şi politice, Venezuela ajungând în pragul unui război civil.

Statul venezuelean, un important producător de petrol, este ruinat de prăbuşirea barilului de ţiţei. Înfuriaţi de lipsa alimentelor şi de creşterea vertiginoasă a preţurilor, mii de venezueleni au manifestat aproape zilnic, din aprilie până în iulie, pentru a cere plecarea lui Nicolas Maduro, al cărui mandat se încheie la începutul lui 2019.

Mişcarea de protest, frecvent însoţită de violenţe, s-a soldat până acum cu 125 de morţi, iar Guvernul venezuelean şi-a atras critici aspre la nivel internaţional care l-au constrâns să reia dialogul cu tabăra adversă pentru a găsi o soluţionare paşnică a crizei.

Recent, Guvernul şi opoziţia au anunţat că au ajuns la un acord pentru crearea unui grup de ţări prietene care să le ajute să scoată ţara din criză.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite