Netanyahu finanţează vaccinuri anti-COVID-19 pentru al-Assad în cadrul unui schimb de prizonieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi israelieni în apropiere de graniţa cu Siria FOTO EPA-EFE
Soldaţi israelieni în apropiere de graniţa cu Siria FOTO EPA-EFE

Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a acceptat să finanţeze livrarea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 pentru regimul de la Damasc, unul dintre inamicii săi regionali, în schimbul eliberării unei tinere israeliene.

Versiunea oficială este un simplu schimb de prizonieri, şi anume predarea tinerei de 23 de ani arestate de oamenii lui Bashar al-Assad pe 2 februarie în apropierea Muntelui Hermon în schimbul a doi păstori sirieni arestaţi de israelieni acum câteva săptămâni pe Podişul Golan.

Dar, potrivit New York Times, acest acord are şi alte implicaţii, pe care Guvernul israelian refuză să le comenteze.

Conform ziarului american, la capătul negocierii duse în secret în cazul acestui schimb de prizonieri, partea israeliană a acceptat totodată să finanţeze livrarea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 de producţie rusească pentru vecinul său inamic. Nu există informaţii despre numărul vaccinurilor anti-COVID-19 care ar urma să fie finanţate de statul evreu în cadrul schimbului de prizonieri.

Israelul este considerată drept o ţară campioană la imunizarea populaţiei anti-COVID-19. Potrivit NYT, în două luni de lansarea campaniei de vaccinare, Israelul şi-a vaccinat aproape jumătate din populaţie. De cealaltă parte, afectată de război, Siria încă nu a început vaccinarea populaţiei sale.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite