Netanyahu, despre bombardarea Fâşiei Gaza: „Va mai dura, sper că nu prea mult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat că atacurile asupra Hamas vor continua o perioadă şi a susţinut că blocul-turn din Fâşia Gaza în care se aflau birouri ale presei internaţionale a fost „o ţintă perfect legitimă”.

Benjamin Netanyahu susţine că în clădirea din Gaza în care se aflau birouri ale agenţiei Associated Press şi ale televiziunii Al-Jazeera se afla şi „un birou de informaţii al organizaţiei teroriste palestiniene (...) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”. În consecinţă, spune acesta, clădirea - distrustă sâmbătă de un atac al armatei israeliene -  a fost „ o ţintă perfect legitimă”.

„Împărtăşim cu prietenii noştri americani toate aceste informaţii”, a spus Netanyahu, adăugând că armata israeliană a luat „toate măsurile pentru a se asigura că nu există victime civile”.

Bombardarea Fâşie Gaza de către Israel a intrat duminică în a şaptea zi consecutivă, atacurile aeriene omorând în cursul zilei cel puţin 42 de palestinieni şi rănind alte zeci.

Netanyahu spune că ofensiva israeliană împotriva Hamas va continua, invocând „dreptul natural la autoapărare” al Israelului şi „atacurile neprovocate asupra Ierusalimului.

„Încercăm să reducem capacităţile mişcării Hamas şi dorinţa acesteia de a face acest lucru din nou”, a spus el. „Va dura, sper că nu prea mult, dar nu se va întâmpla imediat”, a adăugat premierul israelian.

Cel puţin 192 de persoane, incusiv 58 de copii, au fost omorâţi în Fâşia Gaza în ultima săptămâna. Peste 1.200 de palestinieni au fost răniţi. Israelul a raportat până acum 10 morţi, inclusiv doi copii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite