Nave de război ruse şi chineze au participat la primele lor patrule mixte în vestul Pacificului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nave rusia china

Nave de război ruse şi chineze au participat în perioada 17-23 octombrie la primele lor patrule mixte în vestul Pacificului, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Moscova şi Beijingul, care au organizat exerciţii de cooperare navală în Marea Japoniei la începutul lunii octombrie, au cultivat legături militare şi diplomatice mai strânse în ultimii ani, într-un perioadă în care relaţiile lor cu Occidentul s-au înrăutăţit.

Manevrele navale au fost urmărite îndeaproape de Japonia, care a declarat la începutul acestei săptămâni că un grup de 10 nave din China şi Rusia au traversat strâmtoarea Tsugaru, care separă insula principală a Japoniei de insula sa nordică Hokkaido.

”Grupul de nave a trecut pentru prima dată prin strâmtoarea Tsugaru, ca parte a patrulei”, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Strâmtoarea este considerată ca fiind ape internaţionale.

”Misiunile patrulelor au fost afişarea steagurilor de stat ruse şi chinezeşti, menţinerea păcii şi stabilităţii în regiunea Asia-Pacific şi protejarea subiecţilor activităţilor economice maritime ale celor două ţări”, a adăugat ministerul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite