NASA va lansa un observator spaţial pentru studiul Soarelui

NASA va lansa un observator spaţial pentru studiul Soarelui

NASA va încerca să descifreze misterul Soarelui în noua misiune

NASA va lansa săptămâna viitoare un observator spaţial al cărui obiectiv central va fi transmiterea de fotografii ale Soarelui, pentru a-i dezvălui misterele, potrivit anunţului făcut miercuri de agenţia reponsabilă cu programul spaţial public al Statelor Unite ale Americii, informează Astronomy Magazine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Observatorul Dinamic Solar (SDO) va fi transportat în spaţiu de o rachetă Atlas V, care va fi lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, pe 9 februarie, ora 15.30 (GMT).

Camerele observatorului vor studia petele şi furtunile solare, într-un sistem de pixeli şi culori pe care niciun alt observator din istoria fízicii solare nu l-a avut. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vom dezvălui secretele ascunse ale Soarelui, având la dispoziţie o cantitate foarte mare de imagini, se precizează în comunicatul agenţiei.

Imaginile surprinse de observator vor ajuta la înţelegerea dinamicii Soarelui, furnizând totodată instrumentele de prezicere a comportamentului acestei stele, potrivit lui Liz Citrin, de la Centrul Goddard pentru Zborurile Spaţiale din cadrul NASA.

Observatorul va mai analiza câmpurile magnetice ale Soarelui, viteza vântului solar, particulele energetice, dar şi variaţiile de radiaţie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările