Naftali Bennett asigură că Guvernul său va reprezenta „întregul“ Israel

Naftali Bennett asigură că Guvernul său va reprezenta „întregul“ Israel

Foto EPA EFE (arhiva)

Şeful viitoarei coaliţii guvernamentale din Israel, Naftali Bennett, a asigurat duminică că echipa sa va reprezenta "ţara în integralitate", în discursul său în Parlament, întrerupt de huiduieli şi insulte din partea opozanţilor săi, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a avertizat şi că Guvernul său nu va lăsa "Iranul să se doteze cu arma nucleară".                

"Acest Guvern îşi începe activitatea sub cea mai gravă ameninţare de securitate", a declarat el referitor la Iran, inamicul Israelului, asigurând că ţara sa "îşi va rezerva libertate totală de acţiune" contra Teheranului. 

Knesset s-a reunit în sesiune specială începând cu ora locală 16.00 (13.00 GMT) cu scopul de a permite centristului şi liderului opoziţiei Yaïr Lapid şi şefului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa care va face obiectul unui vot seara.

Această coaliţie eterogenă - ce reuneşte două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă - a strâns majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Ea va trebui să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va permite îndepărtarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu, în fruntea Guvernului de 12 ani.

Confruntat de un an cu un proces pentru corupţie, Netanyahu, 71 de ani, a fost sâmbătă seară ţinta unui nou protest. În faţa reşedinţei sale oficiale de la Ierusalim, manifestanţii nu au aşteptat votul pentru a sărbători "căderea regelui Bibi", aşa cum a fost numit Netanyahu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările