Moştenitorul Red Bull, căutat prin Interpol pentru uciderea unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La solicitarea Thailandei, Interpol a emis o notiţă roşie pentru arestarea lui Vorayuth „Boss” Yoovidhya, moştenitorul Red Bull, acuzat că a provocat moartea unui poliţist după ce l-a lovit cu un bolid.

Vorayuth „Boss” Yoovidhya a lovit un poliţist la Bangkok, în 2012, şi a fugit de la locul accidentului, dar a scăpat până acum de închisoare. În iulie, poliţia thailandeză a anunţat închiderea dosarului, fapt ce a provocat furie şi proteste în ţara asiatică. Ori cazul lui „Boss” devenise un simbol al privilegiilor acordate elitei thailandeze.

În faţa presiunilor, autorităţile au anunţat în august deschiderea unei noi anchete pe numele lui Vorayuth Yoovidhya şi emiterea unui mandat de arestare pentru „conducere imprudentă provocatoare de moarte” şi consum de cocaină.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei thailandeze, colonelul Krissana Pattanacharoen, a confirmat duminică solicitarea Interpol în acest caz.

„Am cerut celor 194 de ţări membre asistenţa lor”, a spus el.

Vorayuth „Boss” Yoovidhya şi-ar fi părăsit ţara în 2017 cu direcţia Singapore la bordul avionului său privat.

Clanul cofondatorului Red Bull, Chaleo Yoovidhya, este al doilea cel mai bogat din Thailanda, cu o avere estimată de Forbes la 20,2 miliarde de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite