Ministrul spaniol de Externe spune că SUA se comportă ca un „cowboy“ gata să-şi scoată pistolul în privinţa Venezuelei

Ministrul
spaniol de Externe spune că SUA se comportă ca un „cowboy“ gata să-şi scoată
pistolul în privinţa Venezuelei

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Ministrul interimar de Externe al Spaniei a declarat să abordarea Guvernului american referitoare la criza din Venezuela este ca cea a unui „cowboy din vest“, care ameninţă să-şi scoată pistolul, scrie Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Josep Borrell spune că ţara sud-americană are nevoie de „o soluţie paşnică, negociată şi democratică“ pentru problemele sale.

Borrell a transmis la televiziunea spaniolă de stat TVE, miercuri, că Spania şi alte ţări europene „vor continua să respingă orice presiune care vizează intervenţia militară“ în Venezuela.

Oficialii americani au spus în mod repetat că „toate opţiunile sunt pe masă“, în strategia lor de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro.

Atât Spania, cât şi Statele Unite, l-au recunoscut pe liderul congresului, Juan Guaido, drept preşedinte interimar al Vnezuelei. Acestea susţin că realegerea lui Maduro de anul trecut a fost frauduloasă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: