Miniştrii de Externe ai ţărilor din Liga Arabă cer Washingtonului să anuleze decizia privind Ierusalimul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Miniştrii de Externe ai ţărilor din Liga Arabă au cerut autorităţilor de la Washington să anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează AFP.

Într-o rezoluţie publicată duminică dimineaţă, după o reuniune la Cairo, miniştrii arabi susţin că SUA "s-au retras din calitatea de intermediari în procesul de pace din Orientul Mijlociu". Şi cer ca "SUA să anuleze decizia privind Ierusalimul".

Miniştrii au avut o reuniune extraordinară, sâmbătă, la sediul Ligii Arabe din Cairo, în vedere formulării unui răspuns la decizia americană, care a provocat un val de nemulţumire în lumea arabă.

Ei au cerut comunităţii internaţionale să recunoască un stat palestinian având capitală Ierusalimul de Est - ocupat şi anexat de Israel din 1967.

Iniţiativa preşedintelui Donald Trump este "denunţată şi condamnată", a declarat secretarul Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, în cadrul reuniunii marcată de discursuri pasionale ale miniştrilor arabi.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite