Ministerul Femeilor din Afganistan a fost înlocuit de talibani cu „poliţia morală”. În regimul anterior, se ocupa de execuţii publice şi mutilări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat în 2001 după alungarea talibanilor, a fost înlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un aşa-zis „minister al virtuţilor şi viciilor”, poliţia morală talibană, relatează Reuters.

Panoul de la sediul ministerului a fost schimbat, vineri, cu unul nou, cu text în limbile dari şi arabă – „Ministerul Rugăciunii şi Îndrumării şi pentru Promovarea Virtuţilor şi Prevenirii Viciilor”, conform fotografiilor apărute pe reţelele sociale şi mărturiilor oamenilor din Kabul.

Clădirea a fost încuiată şi baricadată.

Femeile angajate la minister au declarat că au fost scoate cu forţa din clădire, deşi au încercat să vină la serviciu timp de mai multe săptămâni. Multe dintre acestea, nu au o altă sursă de venit, iar în condiţiile în care regimul taliban refuză să le garanteze dreptul la muncă, ele nu vor putea să se susţină pe ele şi pe familiile lor.

În perioada regimului taliban anterior, unul de o brutalitate ieşită din comun, Ministerul Virtuţilor şi Viciilor era „agenţia” care punea în aplicare interpretarea extremistă a legii islamice în Afganistan – execuţii publice sau mutilări.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite