Militari de top din Turcia, arestaţi pentru complot - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre arestarea unor militari de top în Turcia, moartea a 9 persoane într-un atac sinucigaş sau părrea unui oficial ONU că nord-coreenii au nevoie de mâncare. Printre alte subiecte, bilanţul morţilor ar putea ajunge la 300.000 în Haiti, iar armistiţiul din Darfur ar putea aduce pacea.

Militari de top din Turcia, arestaţi pentru complot. 40 de persoane, printre care şi câţiva militari de top, au fost arestaţi în Turcia din cauza unei pretinse conspiraţii din 2003, potrivit BBC. Foşti lideri ai forţelor armate aeriene sau navale se află printre cei arestaţi în Istanbul, Ankara şi Izmir. Aşa-zisul complot presupunea plantarea de bombe în moschei pentru a destabiliza guvernul. 

9 persoane ucise de o bombă în Swat. Un sinucigaş cu bombă a lovit cu o maşină un convoi militar omorând 9 persoane, inclusiv copii în Pakistan, districtul Swat, la câteva luni după ce armata susţinea că a înăbuşit o revoltă a talibanilor în zonă. Vehiculul a fost aruncat în aer plin de explozibili în timp ce forţele de securitate treceau prin centrul Mingora, potrivit AFP.

Oficial ONU: Coreea de Nord necesită mâncare. La trei zile după ce Coreea de Nord a declarat că nu îşi va abandona programul său de arme nucleare, un oficial senior al ONU care a vizitat Pheonianul, susţine că nord-coreenii au nevoie de mâncare. "Aceştia sunt fiinţe umane care au nevoie de mâncare. Nu este sistemul politic. Această chestiune nu ar trebui discutată într-o manieră politică", a spus Lynn Pascoe pentru CNN.

Bilanţul morţilor ar putea ajunge la 300.000 în Haiti.
Bilanţul în cazul devastatorului cutremur de luna trecută din Haiti ar putea ajunge la 300.000 de oameni morţi, inclusiv corpurile oamenilor îngropaţi sub dărâmături, potrivit preşedintelui haitian Rene Preval, citat de Reuters. "Aţi văzut imaginile, sunteţi familiari cu fotografiile. Peste 200.000 de cadavre au fost colectate de pe străzi, fără a pune la socoteală pe cele aflate încă sub dărâmături", a spus preşedintele Preval la o întâlnire a liderilor din America Latină şi Caraibe din Mexic.

Armistiţiul din Darfur ar putea aduce pacea. Un armistiţiu dintre ce mai puternic grup de rebeli din Darfur şi guvernul Sudanului ar putea pava calea pentru pace în regiunea răvăşită de război. Semnarea documentului are loc cu câteva săptămâni îninte de primele alegeri naţionale în zeci de ani, scrie The Washington Post. În timpul conflictului de şapte ani au mai fost semnate înţelegeri de încetare a focului şi de pace, dar nu au reuşit să oprească teroarea din Darfur, însă presiunea internaţională ar putea juca un rol important de această dată.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite