Mike Pompeo: SUA sunt pregătite să acţioneze militar în Venezuela, dacă va fi necesar

Mike Pompeo: SUA sunt pregătite să acţioneze militar în Venezuela, dacă va fi necesar

Şeful diplomatiei americane Mike Pompeo

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să acţioneze militar petru a tempera turbulenţele din Venezuela.

 
 "Acţiunea militară este posibilă. Dacă va fi necesar, asta este ceea ce vor face SUA", a declarat Mike Pompeo într-un interviu acordat televiziunii Fox Business Network. Oficialul american a adăugat, însă, că SUA preferă totuşi o tranziţie paşnică de putere în Venezuela.
 
Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro era gata să plece ieri din ţara sa cuprinsă de criză, miercuri, dar s-a lăsat convins de Rusia să rămână. Într-o apariţie la televiziunea CNN, Pompeo a spus că pe Maduro îl aştepta la aeroport avionul, dar s-a răzgândit în ultimul moment, la indicaţia Moscovei. 
 
De partea cealaltă, Rusia a dezminţit declaraţia şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo că Moscova l-ar fi convins marţi pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro să nu fugă din ţară. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe al Rusiei, Maria Zaharova, a calificat miercuri declaraţia lui Pompeo ca parte din „războiul informaţional” dus de Washington, spunând că el a încercat astfel să demoralizeze armata din Venezuela. 
Liderii armatei venezuelene s-au declarat marţi alături de Maduro, după ce liderul opoziţiei, Juan Guaido, chemase armata să-l ajute să-l înlăture de la putere pe preşedinte.
 
Tensiunile rămân ridicate în capitala venezueleană Caracas, unde Juan Guido, liderul opoziţiei, susţinut de Statele Unite, a chemat populaţia să demonstreze în număr mare astăzi, de 1 Mai, împotriva lui Maduro, cerând sprijinul armatei pentru răsturnarea lui de la putere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: