Mike Pompeo: SUA sunt pregătite să acţioneze militar în Venezuela, dacă va fi necesar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful diplomatiei americane Mike Pompeo
Şeful diplomatiei americane Mike Pompeo

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să acţioneze militar petru a tempera turbulenţele din Venezuela.

 "Acţiunea militară este posibilă. Dacă va fi necesar, asta este ceea ce vor face SUA", a declarat Mike Pompeo într-un interviu acordat televiziunii Fox Business Network. Oficialul american a adăugat, însă, că SUA preferă totuşi o tranziţie paşnică de putere în Venezuela.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro era gata să plece ieri din ţara sa cuprinsă de criză, miercuri, dar s-a lăsat convins de Rusia să rămână. Într-o apariţie la televiziunea CNN, Pompeo a spus că pe Maduro îl aştepta la aeroport avionul, dar s-a răzgândit în ultimul moment, la indicaţia Moscovei. 

De partea cealaltă, Rusia a dezminţit declaraţia şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo că Moscova l-ar fi convins marţi pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro să nu fugă din ţară. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe al Rusiei, Maria Zaharova, a calificat miercuri declaraţia lui Pompeo ca parte din „războiul informaţional” dus de Washington, spunând că el a încercat astfel să demoralizeze armata din Venezuela. 

Liderii armatei venezuelene s-au declarat marţi alături de Maduro, după ce liderul opoziţiei, Juan Guaido, chemase armata să-l ajute să-l înlăture de la putere pe preşedinte.

Tensiunile rămân ridicate în capitala venezueleană Caracas, unde Juan Guido, liderul opoziţiei, susţinut de Statele Unite, a chemat populaţia să demonstreze în număr mare astăzi, de 1 Mai, împotriva lui Maduro, cerând sprijinul armatei pentru răsturnarea lui de la putere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite