Mii de refugiaţi se întorc în Idlib, de teamă că noul coronavirus ar putea face ravagii în taberele din apropierea Turciei

Mii de refugiaţi se întorc în Idlib, de teamă că noul coronavirus ar putea face ravagii în taberele din apropierea Turciei

FOTO Getty Images

Mii de refugiaţi sirieni au început să revină la locuinţele lor din provincia Idlib, în pofida riscului reizbucnirii conflictului dintre forţele guvernamentale şi rebeli, de teamă că noul coronavirus ar putea face ravagii în taberele aglomerate din apropierea graniţei cu Turcia, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimul an, aproximativ 1 milion de sirieni au fugit din Idlib şi zonele rurale din nord-vestul Siriei după ce forţele guvernamentale susţinute de Rusia au intensificat campania de recucerire a regiunii controlate de rebeli, după nouă ani de război.

Luptele s-au calmat din luna martie, când Ankara, care susţine unele grupări opuse preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a convenit un armistiţiu cu Moscova, care a susţinut Damascul cu forţe aeriene.

Nu există încă niciun caz confirmat de coronavirus în nord-vestul Siriei, dar medicii se tem că lipsa infrastructurii medicale şi taberele supraaglomerate de refugiaţi pot transforma rapid o epidemie într-un dezastru umanitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: