Mii de israelieni au participat la o rugăciune colectivă la Ierusalim pentru a aduce ploaia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rugăciune colectivă la Zidul Plângerii pentru a aduce ploaia
Rugăciune colectivă la Zidul Plângerii pentru a aduce ploaia

În încercarea de a pune capăt secetei instalată de cinci ani în Israel, mii de oameni au răspuns apelului ministrului israelian al Agriculturii şi au venit să se roage împreună în Ierusalim pentru a aduce ploaia.

Cel puţin 2500 de evrei au participat, joi, la o rugăciune colectivă, în faţa Zidului Plângerii din Ierusalim, cerând o intervenţie divină care să pună capăt secetei care afectează ţăra pentru al cincilea an consecutiv.

"O rugăciune poate ajuta", a declarat la radio ministrul Agriculturii, Uri Ariel, invitându-i pe toţi să participe la ceremonie. Ariel le-a sugerat participanţilor la rugăciune să-şi aducă şi umbrelele.

Preşedintele Uniunii Fermierilor din Israel, precum şi rabinii şefii David Lau, al aşkenazilor  (evreii din Europa de Est) şi Yitzhak Yosef,  al sefarzilori (evreii orientali) au participat la ceremonie.

"În patru ani de secetă, au fost mai puţine precipitaţii decât media pe mai mulţi ani, iar această iarnă pare că este şi ea uscată. Mă bucur că publicul a răspuns, aducând şi umbrele ", a declarat Ariel citat de mass-media.

Iniţiativa ministrului a provocat şi critici. Sunt voci care spun că Ariel se bazează prea mult pe Dumnezeu şi ar trebuie să se ocupe singur de această problemă.

Potrivit Centrului European pentru previziuni meteorologice pe termen mediu (ECMWF), lunile decembrie, ianuarie şi februarie, care ar trebui să fie cele mai ploioase ale anului în această regiune, vor fi foarte uscate.

În martie, nivelul lacului Tiberias, cea mai mare rezervă de apă dulce din Israel, a atins nivelul cel mai scăzut din ultimii 100 de ani, potrivit Autorităţii Israeliene pentru Apă. Ţara a scăpat de întreruperile în aprovizionare graţie a cinci instalaţii de desalinizare a apei de mare, construite de-a lungul coastei mediteraneene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite