VIDEO Migranţi reveniţi acasă, stropiţi cu dezinfectanţi pentru a nu răspândi din nou virusul în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video The Times of India
FOTO captură video The Times of India

Muncitori migranţi reveniţi acasă după carantinarea instituită în India din cauza pandemiei Covid-19 au fost stropiţi cu dezinfectanţi pe bază de clor de echipe de decontaminare din statul Uttar Pradesh.

Un clip surprinde trei lucrători în costume de protecţie sprayind un grup de oameni cu dezinfectaţi folosiţi la decontaminarea spaţiilor publice.

Un oficial senior din conducerea operaţiilor privind combaterea epidemiei Covid-19 în statul indian Uttar Pradesh a declarat că 5.000 de oameni au fost dezinfectaţi public în acest mod înainte de a fi lăsaţi să intre, subliniind faptul că soluţia nu este toxică pentru oameni.

„Face parte din eforturile noastre de decontaminare, nu vrem să vină cu virusul după ei, ar putea să-l aibă pe haine, iar acum toate graniţele sunt închise, astfel încât să nu mai aibă loc nicio răspândire”, a spus el.

Ministerul Sănătăţii a reacţionat la incident precizând că oficialii implicaţi au fost sancţionaţi şi că nu există nicio politică în vigoare în India care să impună asemenea măsuri.

„A fost o acţiune de exces de zel a unor angajaţi locali realizată din ignoranţă sau frică”, a explicat acesta.

Migranţii sunt supravegheaţi medical. Zeci de mii de migranţi economici se întorc acum în satele lor. Mulţi dintre ei şi-au pierdut locurile de muncă după carantina impusă în india. Duminică, premierul Narendra Modi a cerut tuturor statelor indiene să-şi închidă graniţele pentru a împiedica propagarea virusului în zonele rurale. Oficialii vor trebui să dea de urma mgranţilor, în număr de milioane în India, care s-au întors deja în oraşele şi satele lor natale pentru a-i carantina timp de 14 zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite