Mexic: Primarul din Iguala, suspectul numărul unu pentru dispariţia a 43 de studenţi, e de negăsit

Mexic: Primarul din Iguala, suspectul numărul unu pentru dispariţia a 43 de studenţi, e de negăsit

Primarul Jose Luis Abarca şi soţia sa sunt de negăsit

Ministrul Justiţiei din Mexic a anunţat, miercuri, că a emis un mandat de arestare pe numele lui Jose Luis Abarca, primarului din localitatea Iguala unde au dispărut zeci de studenţi la 26 septembrie. Edilul şi soţia sa au legături cu gruparea criminală Guerreros Unidos, iar după ce pe numele lor au primit mandate de arestare nu mai sunt de găsit.

Ştiri pe aceeaşi temă

José Luis Abarca, primarul de Iguala a devenit suspectul numărul unu în cazul dispariţei zecilor de studenţi, în urmă cu aproape o lună. Ministrul mexican de Justiţie, Isus Murillo Karam, a declarat că urmărirea penală o vizează şi pe soţia edilului şi pe şeful poliţiei oraşului.

Anchetatorii suspectează că  cei trei ar fi în spatele atacului asupra studenţilor din autobuz, care s-a soldat cu şase morţi şi 43 de dispăruţi. Aceasta este prima dată când autorităţile judiciare, care au făcut deja 52 de arestări, inclusiv patruzeci poliţişti municipali, desemnează responsabilii pentru crima care a socat Mexicul şi lumea.

După incidentul din 26 septembrie, primarul Abarca şi-a luat concediu  şi nici el, nici soţia sa, Maria de los Angeles Pineda , nu au mai fost văzuţi de atunci.  Ei sunt consideraţi acum fugari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: