Mesajul emoţionant al unui fiu a cărui mamă s-a trezit după 27 de ani petrecuţi în comă

Mesajul emoţionant al unui fiu a cărui mamă s-a trezit după 27 de ani petrecuţi în comă

Munira Abdalla FOTO The National

Munira Abdulla, o femeie din Emiratele Arabe Unite, s-a trezit după 27 de ani petrecuţi în comă. Miracolul s-a produs după ce a auzit vocea fiului ei, scrie Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Munira Abdulla a intrat în comă în 1991, când avea 32 de ani, după ce un autobuz şcolar a lovit maşina în care se afla împreună cu fiul ei Omar, care avea patru ani atunci. Mama s-a aruncat asupra copilului pentru a-l proteja de impact. Dacă băiatul s-a ales doar cu o vânătaie, ea a rămas netratată ore în şir şi a intrat în comă. Ulterior, a fost transferată la o clinică din Londra, după care, în 2017, la iniţiativa prinţului moştenitor din Abu Dhabi, la o clinică din Germania. În Germania, femeia a fost supusă unor intervenţii chirurgicale menite reparării muşchilor. Un an mai târziu, a început să scoată nişte zgomote greu de descifrat, iar după trei zile şi-a strigat fiul pe nume.

„N-am renunţat la ea, pentru că mereu am simţit că într-o zi se va trezi. Aveam patru ani când a avut loc accidentul. Mama mea stătea cu mine pe bancheta din spate. Când a văzut autobuzul venind spre noi, m-a protejat îmbrăţişându-mă. Pentru mine, mama e ca aurul: «cu cât trece mai mult timp, cu atât e mai valoroas㻓, a declarat Omar pentru The National.

„Când le-am spus medicilor că sper să vorbească din nou, mi-au răspuns că am o imaginaţie bogată şi că încearcă doar să-i îmbunătăţească viaţa. Am avut o neînţelegere în camera de spital şi ea a simţit că sunt în pericol, ceea ce i-a cauzat un şoc. Scotea sunete ciudate şi am început să chem medicii să o examineze, iar ei au spus că e normal. Trei zile mai târziu, m-am trezit când cineva mă striga pe nume. Era ea! Mă striga pe nume. Nu mai puteam de bucurie. Ani la rând am visat la acest moment. Numele meu e primul cuvânt pe care l-a spus“, a mărturisit el.

După numeroasele tratamente primite, Munira poate purta conversaţii „într-o manieră rezonabilă“. Ea mai are nevoie de fizioterapie pentru a-şi recupera funcţiile motorii.

„Uneori mă trezeşte să spunem rugăciuni împreună. Îmi spune o temă şi după ce încep, continuă ea rugăciunea. Am decis să-i spun povestea pentru ca oamenii să nu îşi piardă speranţa în cei dragi“, a mai spus fiul Munirei Abdulla.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: