Merkel îl contrazice pe Trump în legătură cu Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jihadişti din Statul Islamic FOTO Tasnim
Jihadişti din Statul Islamic FOTO Tasnim

Statul Islamic (ISIS) este departe de a fi învins şi se transformă într-o forţă militară asimetrică după ce gruparea militantă a pierdut aproape tot teritoriul pe care îl controla în Siria, a afirmat cancelarul german Angela Merkel vineri, scrie Reuters.

„Statul Islamic a fost dat afară din cea mai mare parte a teritoriului, dar acest lucru nu înseamnă, din păcate, că Statul Islamic a dispărut. Se transformă într-o forţă militară asimetrică. Iar acest lucru este, bineînţeles, o ameninţare”, a afirmat Merkel.

Comentariile au fost făcute de Merkel la inaugurarea de la Berlin a sediului agenţiei de contraspionaj BND şi contrazic discursul preşedintelui american, Donald Trump, care a afirmat că gruparea teroristă a fost înfrântă.

Cancelarul a precizat că monitorizarea din Siria reprezintă o prioritate pentru BND, la fel ca gestionarea pericolelor cibernetice şi a ştirilor false. 

Trump a declarat miercuri că se aşteaptă la un anunţ oficial săptămâna viitoare privind înfrângerea ISIS.

Trump doreşte să retragă trupele americane din Siria până sfârşitul lui aprilie, un plan care a îngrijorat aliaţii europeni care se tem că Statul Islamic ar putea recăpăta putere în Siria în absenţa unui plan credibil privind pacea. 

„Suntem departe de a ajunge la pace în Siria”, a afirmat Merkel, care este populară printre cei 550.000 de sirieni care au găsit refugiu în Germania în 2015.

Noul sediu al BND, care a costat peste 1,4 miliarde de euro, va găzdui cei 4.000 de angajaţi ai companiei care se vor muta de la sediul actual de la Munchen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite