Medici Fără Frontiere: trei spitale din Damasc au tratat 3.600 de oameni cu simptome neurotoxice. 355 dintre ei au murit

Medici Fără Frontiere: trei spitale din Damasc au tratat 3.600 de oameni cu simptome neurotoxice. 355 dintre ei au murit

Miercuri dimineaţă, mii de sirieni au fost atacaţi în apropiere de Damasc FOTO Reuters

Organizaţia nonguvernamentală Medici Fără Frontiere a informat sâmbătă că trei spitale cu care colaborează în Siria au tratat, la trei ore după presupusul atac chimic de miercuri, peste 3.600 de persoane care prezentau simptome neurotoxice, dintre care 355 şi-au pierdut viaţa, informează un comunicat al organizaţiei citat de Europa Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de medici din aceste spitale au informat ONG-ul că, la scurt timp după producerea presupusului atac, au început să primească „un număr mare de pacienţi cu probleme respiratorii, convulsii, vedere inceţoşată, pupile contractate şi exces de salivă”, a declarat direcotrul de operaţiuni al ONG-ului, Bart Janssens.

Reprezentanţii ONG-ului subliniază că nu sunt în măsură „să confirme cauza acestor simptome şi nici să stabilească cine e responsabil”, dar susţin că simptomele „arată în mod concludent că au fost expuşi la un agent neurotoxic”.

Pacienţii au fost trataţi cu atropină, un medicament folosit special pentru a contracara aceste efecte, notează Europa Press. Medici Fără Frontiere, organizaţia care a dat publicităţii aceste informaţii, „încearcă să furnizeze acestor spitale alte 7.000 de flacoane de atropină şi să ofere sfaturi pentru tratarea pacienţilor”.

Potrivit rebelilor, care pun atacul de miercuri pe seama trupelor preşedintelui Bashar al-Assad, în atacul de miercuri şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.300 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările