Medic din Italia: doctorii nu mai au voie să conecteze pacienţii de peste 60 de ani la aparate de respiraţie artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul israelian Gai Peleg  a declarat pentru televiziunile israeliene că potrivit informaţiilor de la faţa locului în nordul Italiei doctorii nu mai au permisiunea de a folosi aparatele de respiraţie artificială pentru pacienţii trecuţi de 60 de ani, relatează Jerusalem Post.

Medicul israelian Gai Peleg, care îngrijeşte pacienţi în Parma, Italia, a declarat pentru Channel 12 că lucrurile se înrăutăţesc pe măsură ce numărul pacienţilor creşte.

5.000 de noi cazuri au fost confirmate în Italia în ultimele 24 de ore.

Peleg a spus că, potrivit celor la care este martor în spital, instrucţiunile sunt să nu se ofere acces la aparate de respiratorii artificiale pacienţilor de peste 60 de ani, deoarece astfel de aparate sunt în număr insuficient, scrie Jerusalem Post.

Cum departamentul său primeşte pacienţi cu coronavirus fără multe şanse de supravieţuire, se pune accentul pe asigurarea întâlnirii pacienţilor cu cei dragi şi intermedierea comunicării cu aceştia în ultimele momente, în ciuda reglementărilor de carantină. Alte relatări susţin că, pe măsură ce numărul morţilor creşte, unele familii se simt incapabile să asigure o înmormântare corespunzătoare pentru cei dragi.

Nu este clar din articolul Jerusalem Post dacă este vorba de pacienţii în stare foarte gravă care nu au şanse la viaţă sau despre toţi pacienţii de peste 60 ani cu o formă gravă a bolii.

   Italia a reuşit să centralizeze datele persoanelor infectate cu coronavirus care au decedat, potrivit publicaţiei Journal International de Medecine, care citează un studiu al Instituto Superiore di Sanità, şi iată care sunt caracteristicile: 

- media vârstei pacienţilor este de 80,5 ani (79,5 ani petru bărbaţi şi 83,7 la femei)

- 70 % dintre pacienţi sunt bărbaţi

- din totalul de 2003 pacienţi (până la data de 17 martie 2020), niciunul nu a avut vârsta sub 30 de ani

- 5 pacienţi au între 30 şi 39 de ani, 12 pacienţi au între 40 şi 49 de ani, 56 pacienţi au între 50 şi 59 de ani, 173 pacienţi au între 60 şi 69 de ani, 707 pacienţi au între 70 şi 79 de ani, 852 pacienţi au între 80 şi 89 de ani, şi 198 de persoane au peste 90 de ani

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite