Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat

Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat

Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat FOTO Reuters

Cel puţin 118 persoane au fost ucise, iar alte 56 au fost rănite, marţi, în centrul oraşului nigerian Jos, în urma unui dublu atac cu bombă, au anunţat serviciile de urgenţă din Nigeria, potrivit site-ului BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Numărul morţilor se ridică la 118 oameni. Acestea sunt victimele ale căror trupuri au fost recuperate de la faţa locului. Totuşi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ar putea fi şi mai mare”, a declarat coordonatorul centrului de asistenţă medicală din oraş, Mohammed Abdulsalam.

Prima explozie violentă a avut loc într-o piaţă aglomerată a oraşului Jos. Apoi, la un interval de circa 30 de minute, cea de-a doua deflagraţie a avut loc în apropierea unui spital, au anunţat surse din cadrul poliţiei, potrivit BBC.

Până în prezent, nicio grupare nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacuri, însă autorităţile suspectează organizaţia Boko Haram ca fiind cea care a pus la cale aceste explozii, mai ales că gruparea a fost una activă în ultima perioadă. Peste 1000 de persoane au fost ucise în atacurile comise de Boko Haram în acest an.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului regional a declarat pentru agenţia AFP că cele mai multe victime ale primei explozii au fost femei. Martorii celui de-al doilea atac, localizat în apropierea unui spital, au spus că victimele erau arse şi de nerecunoscut.

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a condamnat atacurile şi le-a caracterizat ca fiind „un act de agresiune asupra libertăţii umane”.

„Preşedintele asigură nigerienii că autorităţile vor rămâne pe deplin angajate în lupta împotriva terorismului”, a declarat un purtător de cuvânt.

Oraşul Jos, aflat în centrul Nigeriei, este deseori scena ciocnirilor violente dintre organizaţiile musulmane din nord şi cele creştine din sud.


Citeşte şi:

Povestea răpirii celor 300 de eleve, reconstituită de fetele care au evadat

O parte dintre elevele răpite de membrii grupării teroriste Boko Haram au reuşit să evadeze pe cont propriu şi au povestit experienţa lor din timpul sechestrării şi fuga de paznicii lor înarmaţi. Locuitorii din Nigeria sunt furioşi din cauza incompetenţei oficialilor de a salva cele 276 de fete încă dispărute de aproape o lună, lor alăturându-se personalităţi din toată lumea care au demarat o campanie de solidaritate pe reţelele de socializare.

Nigeria: totul despre gruparea Boko Haram, acuzată de răpirea a peste 200 de fete

Întreaga lume este în şoc, existând reacţii atât din partea celebrităţilor, cât şi de la grupurile loiale reţelei al-Qaida, cu privire la cazul celor 200 de fete din Nigeria, răpite în urmă cu trei săptămâni de membrii grupării teroriste Boko Haram, care a ameninţat că le va vinde drept sclave. Acest caz cutremurător confirmă temeri vechi, şi anume faptul că Boko Haram comite abuzuri grave fără discriminare, ce costă mii de vieţi nevinovate.

Comunitatea internaţională se mobilizează pentru fetele răpite în Nigeria. 300.000 de dolari, recompensa pentru cel care poate oferi informaţii

Comunitatea internaţională s-a mobilizat recent în vederea salvării celor 200 de adolescente din Nigeria, răpite în urmă cu trei săptămâni de către gruparea Boko Haram. Mai mult decât atât, autorităţile nigeriene au anunţat că vor recompensa cu suma de 300.000 de dolari orice persoană care va ajuta la localizarea fetelor, relatează BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările